Tiden flyver afsted, og der har været stille på bloggen den seneste måned. En afsluttende eksamen, en hulens masse arbejde og søgning efter ny lejlighed har taget alt min tid. Jeg har glædet mig til at få tid til at blogge igen, og har en masse spændende indlæg klar i tankerne.

En af de ting som også har taget min tid den seneste måned er denne bryllupskage til en sød veninde, som blev gift i starten af måneden. Kagen består af tre fantastisk lækre lyse lagkagebunde med marcipan og hvid chokolade. Nederst er et lagt hindbærmousse med friske hindbær og øverst hyldeblomstmousse med hvid chokolade. Kagen blev opsmurt med flødebolleskum og pyntet efter ønske med pinke roser og grønne blade, personlige håndlavede topfigur som ligner brudeparret og et personligt monogram. 🙂

Bryllupskage til Susanne og Jesper, og en matchende fødselsdagskage til brudens mor
Bryllupskage til Susanne og Jesper, og en matchende fødselsdagskage til brudens mor
Fondant topfigur
Fondant topfigur
Mon
Monogram og roser

Det var et stort bryllup med 125 pers, så det blev i alt til 6 kager – en 5 etagers bryllupskage med målene: 16 cm, 19 cm 25, cm, 31 cm og 40 cm, og en kage ved siden af som en suprise til brudens mor, som fyldte år på samme dag, på 25 cm. Alle kagerne havde en højde på 8 cm.

Men da det er sjældent at man laver lige bikser en lagkage til 125 pers sammen får i herunder opskriften på en enkelt kage med en diameter på 24 cm, og en højde på ca. 8 cm. (Så slipper i for at regne den ud selv 😉 )

 Opskrift på lyse lagkagebunde med marcipan og hvid chokolade:

  • 150 g marcipan
  • 150 g flourmelis
  • 185 g smør
  • 10 past. æggeblommer (200 g)
  • 35 g vaniljesukker
  • 225 g hvedemel
  • 10 past. æggehvider (300 g)
  • 150 g sukker
  • 185 g hvid chokolade
  • evt. friske hindbær til pynt.

Marcipan, flourmelis, smør, æggeblommer, vaniljesukker  arbejdes sammen i en røremaskine til en ensartet masse. Hvedemel tilsættes herefter. Æggehvide og sukker piskes lyst og luftigt. Hvid chokolade smeltes. Både æggehvide-blandingen og det smeltede chokolade blandes i marcipan massen til en ensartet masse.
Fordel enten massen i 3 springforme med diameter på 24 cm eller fordel massen du på 3 bageplader, så det passer til en kage på 24 cm. Lagkagebundene bages ved 170 grader i cirka 15-20 minutter. Bundene stilles til afkøling på en rist og drysses evt. let med sukker. Lad bundene køle helt af inden kagen lægges sammen med fyldet.

 Opskrift på hindbærmousse med friske hindbær

  • 3 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 æggeblommer (40 g)
  • 150 g hindbær (frosne kan anvendes)
  • saft og skal fra 1 lime
  • 0,5 L piskefløde

Sæt husblassen i blød i koldt vand i mindst 15 minutter. Pisk æggeblommerne lyse og luftig med sukkeret. Fløden piskes stiv. Hindbærene koges op i en gryde sammen med limeskal og saften af ½ lime. Husblassen smeltes direkte ned i de varme hindbær. Hindbærene køles let af, hvorefter æggeblommerne vendes deri, og til sidst vendes fløden i. Smag til med saften fra den sidste halve lime. Moussen er nu klar til at blive fyldt i kagen.

Opskrift på hyldeblomstmousse med hvid chokolade

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 50 g lys rørsukker
  • 0,5 L piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft eller hyldeblomstsirup

Sæt husblassen i blød i min 15 minutter i koldt vand. Flæk vaniljestangen og spred vaniljekornene mellem sukkeret. Hak hvid chokolade fint. kom fløden i en gryde sammen med vaniljesukkeret. Sæt fløden i kog. Når fløden koger kommes den hakkede chokolade ned i den varme fløde. Rør grundigt rundt til alt chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og kom den ned i fløde/chokoladen massen og rør grundigt rundt. Til sidst smages cremen til med hyldeblomstsaften. Stil cremen i køleskabet i min. 3 timer eller til den er 5 grader. Cremen må gerne stå til næste dag.

Når cremen er holdes piskes den luftig med en el-pisker. Start med at piske ved lav hastighed, og pas på cremen ikke piskes for meget. Moussen er nu klar til at blive lagt i kagen. Når moussen er lagt i kagen, skal den stå min. 3 timer inden, så moussen har tid til at sætte sig. Lad gerne kagen stå til næste dag.

Samling af kagen:

Klargør den springform eller bagering du ønsker at bruge. Har du ikke en kan du sagtens lave en selv ved at klippe et stykke langt karton og klipse/tape det sammen. Beklæd kanten af formen med kagefolie eller husholdningsfilm.

Nu skal kagen samles. Kom en bund nederst. Herpå fyldes hindbærmoussen. Læg en bund oven på hindbærmoussen. Herpå kommes hyldeblomstmoussen hvori der rundt omkring trykkes friske hindbær ned i til pynt. Kom til slut den sidste bund på toppen. Stil kagen på køl til den har sat sig.

Opskrift på flødebolleskum (marengs) til opsmøring af kagen:

300 g sukker
150 g æggehvider
1 dl vand

Sukker og vand hældes i en gryde og skal op og koge og nå ca. 117 grader. Når lagen når 110 grader, pisker du dine æggehvider helt stive, dog ikke knoldet. Lad sukkervandet koge til det når de 117 grader. Hæld det i en tynd stråle langsomt ned til de piskede æggehvider, samtidig med at du pisker videre. Fyr op for røremaskinen og lad det stå og piske længe. Du kan selvfølgelig sagtens piske det med en elpisker. Det skal være godt sejt. Det skal kunne holde formen selv.

Kom det hele i en sprøjepose gerne med en mellem størrelse rund tyl. Sprøjt herefter små runde dutter ud én af gangen, som der med en teske trækkes ud, inden den næste dut sættes oven på.

Bryllupskage

IMG_5167 IMG_5184 IMG_5102 IMG_5158 IMG_5182

013d823f33bb405cc91e1a296c402f6d43542bb2e2

 

Følg med på Bloglovin!

4 Comments on Sommerlig bryllupskage med hindbær og hyldeblomst opsmurt med flødebolleskum.

    • Hej Francisca.

      Jeg pyntede kagen med flødebolleskummet om morgenen, hvor kagen blev serveret om eftermiddagen. Men det kan sagtens holde længere end det. Sørg for at få pisket skummet godt og “fast” 🙂 Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål 🙂

      Mvh Birgitte Vang

    • Hej Philippa
      Jeg stillede kagen på stativet inden jeg pyntede den med skum. På dem måde kan man også dække det eventuelle lille hul der kan komme mellem stangen og kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *