IMG_4091
Kylling, kokos og karry – og en masse dejlige grøntsager 🙂

Når man har en travl hverdag med både arbejde, masser af træning, studie og en eksamen lige om hjørnet, er det rart med retter, som er hurtige at lave, men som stadig smager super lækkert.

Lige for tiden er denne kyllinge ret et hit herhjemme, ikke mindst fordi den kun tager 20 minutter at bikse sammen. I opskriften er der nok til 2 personer. Er manden ikke hjemme til aften, laver jeg tit hele portionen alligevel, så der er til nem frokost næste dag. Retten smager nemlig også dejligt dagen efter både kold og eller opvarmet. Jeg har selv brugt friske grøntsager i retten, men du kan ligeså let bruge grøntsager fra frost eller de grøntsager du har derhjemme lige nu 🙂

IMG_4070
Så er der serveret! 🙂

Opskrift på nem kylling i kokos med ingefær, lime, karry, hvidløg og masser af friske grøntsager pyntet med frisk koriander og peanuts.

Ingredienser:

  • 300 g kylling (bryst eller inderfilet)
  • 1 tsk kokosolie til stegning
  • 1 spsk karrypulver
  • 1 cm ingefær
  • 1 tsk salt
  • ½ løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 g kokosmælk (2 dl)
  • ½ porre
  • 125 g broccoli
  • 75 g champignon
  • 50 g rød peberfrugt
  • ½ lime
  • 20 g peanuts
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde:

Vask grøntsagerne grundigt. Kokosolie varmes op på en pande, og karrypulver og ingefær svitses kort. Løget skæres i små tern, og hvidløg hakkes fint. Kylling skæres i tern, saltes med 1 tsk salt, og smides på panden sammen med det hakkede løg og hvidløg. Steg det hele ved middelvarme et par minutter, og tilføj så kokosmælken. Lad kokosmælken reducere i cirka 5 minutter, men du skærer porre og champignon i skiver, rød peberfrugt i tern og broccoli i små buketter. Brug endelig også broccolistokken! Kom grøntsager på panden og vend det hele godt rundt. Pres limesaften ud over retten, og smag eventuelt til med mere salt, karry og ingefær. Lad retten simre i cirka 3-5 minutter og server retten toppet med peanuts og frisk koriander! 🙂 Velbekomme.
Følg med på Bloglovin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *