Kalenderen siger marts og forår, men udenfor er det grå og regnen drypper ned. Jeg er en sommer pige – ingen tvivl om det! Og i min drømmen og sukken efter sol og sommer faldt jeg over nogle gamle billeder af denne super, lækre sommerdessert, en gammelsdags rabarbercrumble tærte, som jeg lavede til eftermiddagskaffen, da jeg var på besøg hjemme hos min skønne mor sidste sommer. Det er en god gammeldags en af slagens serveret med en god klat flødeskum (Du kan selvfølgelig også servere en mager cremefraiche eller skyr til for en lettere, og mere syrlig variant 😉 ).

På terrassen havde min mor nemlig en kæmpe krukke stående med en masse flotte røde rabarber – og smages det skulle de i hvert fald! Det gode ved denne rabarbertærte er at den er så nem og hurtig at lave samtidig med den smager fantastisk af sol og sommer og har en perfekt balance mellem sød/syrlig og sprød/cremet! Jeg lavede tærten med friske rabarber, hvilket jeg også helt klart vil anbefale her i sommermånederne. Skulle man dog få lyst til smagen af sommer når vi når til de mørke vintermåneder, eller hvis man ligesom mig her i det tidlige forår sukker efter smagen af sommer, kan tærten sagtens lave med frosne rabarber man har gemt fra sidste sommer.

Rabarbercrumble
Jeg længes efter sol og sommer og vinrøde, smagfulde friske rabarber! 🙂

 Opskrift på gammeldags rabarbercrumble tærte

Ingredienser

  • 400 g Friske rabarber (Frosne kan anvendes)
  • 50 g Sukker
  • 15 g Kartoffelmel
  •  2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g hasselnødder

Fremgangsmåde

En tærteform smøres med smør. Rabarberne rengøres og skæres ud i cirka 3 cm lange stykker og kommes i formen – gem eventuelt et par stykker til at pynte med. Sukker vendes grundigt med kartoffelmel, og drysses over rabarberstykkerne.
Hasselnødderne hakkes i fint i en minihakker. Æg og sukker piskes lyst og skummende, og de fint hakkede nødder vendes forsigtigt heri. Cremen hældes over rabarberne. Tærten bages  midt i ovnen ved 175 °C varmluft i 25-30 minutter til overfladen er gylden.
Tærten kan nydes sammen med en klat flødeskum, cremefraiche, skyr eller en god vanilje is – Velbekomme 🙂
rabarbercrumble 2a
Skiveskåret rabarber i bunden, drys med sukker, bland hasselnøddemassen, hæld over rabarberne, ind i oven – og så er det bare at vente 🙂

Følg med på Bloglovin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *