Hjemmelavet BBQ krydderi

Indrømmet – jeg elsker at nørde med at lave egne krydderier, sirupper, eddiker, salte og lignende. Jeg kan huske jeg på et tidspunkt så en opskrift på hjemmelavet BBQ krydderi i et af mad magasinerne i efteråret, jeg kan ikke præcis huske hvilket blad det var, og har derfor heller ikke kunne spore mig frem til opskriften igen, hvilket ærgre mig meget. Jeg kan dog bare huske at der indgå paprika, cayenne, løg og timan i opskriften. Så jeg hoppede i køkkenet og gik igang med at eksperimentere, og er nu nået frem til denne opskrift, som jeg selv er helt vild med. Den passer så godt både på bøffen til burgeren, til kyllingen og i de hjemmelavede pølser. Kommes den i en bøtte med tæt sluttet låg, kan blandingen holde sig i cirka et år. Jeg giver ofte selv hjemmelavede krydderier væk både i fødselsdagsgaver, julegaver eller blot som små værtindegaver, når jeg er på besøg hos mine nærmeste – og det er altid et hit! 🙂
Opskrift på hjemmelavet BBQ krydderi

Ingredisenser:
- 4 spsk røget paprika
- 1 spsk cayenne
- 2 spsk groft salt
- 1 tsk sort peber
- 2 spsk tørret timian
- 1½ spsk hvidløgspulver
- 1½ spsk løgpulver
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne godt og grundigt sammen – og så er det ellers bare at gå igang med at krydre 🙂
